RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Два генерали у важкому стані: Буданов озвучив результати удару по штабу ЧФ у Севастополі

Внаслідок атаки ЗСУ на штаб Чорноморського флоту РФ в Севастополі загинули щонайменше 9 осіб, поранення отримали 16. Серед них — російські генерали.

Про це повідомив начальник Головного управління розвідки України Кирило Буданов в коментарі українській службі "Голосу Америки".

Читайте також: Крим "осліп": росіяни втрачають найцінніше на півострові

"Серед поранених — командувач угруповання генерал-полковник (Олександр) Романчук, в дуже важкому стані. Начальник штабу генерал-лейтенант (Олег) Цеков, перебуває без свідомості. Кількість постраждалих звичайних військовослужбовців, які не є працівниками штабу, ще встановлюється. Це військові, які несуть службу, охорона, і так далі — вони не входять у той перелік, який я вам озвучив", — повідомив Буданов.

Водночас начальник ГУР не підтвердив повідомлень про імовірну загибель командувача Чорноморського флоту РФ адмірала Віктора Соколова. Про його стан інформації в ГУР наразі немає.

Олександр Романчук — командувач угруповання російських сил на Запорізькому напрямку, отримав звання генерал-полковника у 2023 році. Генерал-лейтенант Олег Цеков — командир 200 ОМСБР Берегових військ Північного флоту ВМФ РФ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в мережі супутникового зв'язку Starlink був зафіксований збій під час атаки безпілотників судноремонтним заводом в окупованому Севастополі.

Вас також може зацікавити:

У Криму потужна "бавовна", окупанти підняли в небо авіацію: відео

Пошкоджено носія "Калібрів": з'явилися перші супутникові фото ударів по Севастополю

У Севастополі знову було "гаряче": фото та відео сильної пожежі