RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Дехто встиг стати "інвалідом": у Запоріжжі ексвійськком створив схему ухилення від мобілізації

На Запоріжжі колишній керівник Територіального центру комплектування та соціальної підтримки регіону організував протиправну схему ухилення від мобілізації. Йдеться про видачу медичних документів про фіктивні операції призовникам.

Про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань.

Читайте також: Скандальний ексвійськком з Дніпра переписав на батька квартири і авто на мільйони гривень: подробиці справи

Як розповіли у ДБР, організував екскерівник ТЦК незаконну схему через своїх колишніх підлеглих. Так, підроблені документи видавали "клієнтам" у кардіологічному відділенні міської лікарні швидкої екстреної допомоги. На їхній основі ВЛК ухвалювали "потрібні" для ухилення від мобілізації висновки. Загалом долучив посадовців ВЛК, МСЕК та медзакладів Запоріжжя.

"Цю схему було виявлено під час розслідування провадження щодо колишнього запорізького військкома, підозрюваного в організації схеми збагачення для свого оточення та допомоги кримінальним елементам переховуватись від суду", - йдеться у повідомленні.

Він допоміг уникнути мобілізації 40 особам, які тепер будуть ще раз доводити свої "захворювання" на повторних ВЛК, відповідно до нового президентського указу.

Примітно те, що дехто з "клієнтів" встиг навіть оформити у МСЕК різні ступені інвалідності для отримання державної грошової компенсації.

Загалом провели близько десяти обшуків у закладах, де посадові особи підозрюються у підробці меддовідок для "ухилянтів".

Кримінальне провадження порушили за статтями ухилення від призову на військову службу під час мобілізації та ухилення від військової служби в умовах воєнного стану за ч. 2 ст. 28, ст. 336, ч. 4 ст. 409 Кримінального кодексу.

У разі доведення вини - фігурантам загрожує до 10 років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський запропонував Валерію Залужному відправляти голів військкомів із центрів комплектування до "гарячих точок".

  • Вас також може зацікавити:

Скандальний одеський військком місяць відпочивав в Іспанії: нові подробиці гучної справи

Військкоми – на фронт: що стало останньою краплею для Зеленського

По всій Україні перевіряють роботу військкоматів: куди звертатися у разі порушень прав