RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Сили оборони виснажують російські війська вздовж всієї лінії фронту: ранкове зведення Генштабу

На п’ятсот вісімдесят другу добу широкомасштабної збройної агресії РФ проти України ЗСУ продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Протягом доби - 26 бойових зіткнень.

Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу.

Читайте також: Сили оборони здійснили прорив на лінії Роботине-Вербове: звіт ISW і свіжі карти боїв

Повідомляється, що минулої доби РФ завдала чергового удару по Україні, застосувавши 5 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131", з яких 3 було знищено силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони. Крім того, сьогодні вночі, окупанти знову атакували Україну дронами-камікадзе, застосувавши 39 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131". В результаті бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони було знищено 31 ворожий “шахед”.

Протягом минулої доби відбулося 26 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 2 ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах нашої держави. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки, цивільна лікарня, 2 цивільних підприємства та інша інфраструктура.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку ЗСУ успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Григорівка, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили атаку противника в районі населеного пункту Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області, де протягом минулої доби здійснив 13 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

На Шахтарському напрямку ЗСУ успішно відбили атаку противника в районі Рівнополя Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області, але успіху не мав.

На Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади та наносять успішне ураження по тилах противника.

Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також нашими захисниками було знищено 2 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по пункту управління, зенітно-ракетному комплексу С-300 та 6 артилерійських засобах противника.

Раніше ми писали, що вночі, 28 вересня, сили ППО збили понад 30 ударних безпілотників росіян.

Вас також може зацікавити:

ЗСУ мають хитрий план: що відбувається на південному фронті і чи вистачить сил Росії для оборони

Шансів у ворога немає: військовий розповів про ситуацію у Бахмуті

Коридор в Крим будуть захищати, як дорогу життя: окупанти будують в Маріуполі трикутну лінію оборони