RU  UA

​ЗСУ мають хитрий план: що відбувається на південному фронті і чи вистачить сил Росії для оборони

Завдання ЗСУ - не дати росіянам затягнути війну і за допомогою сучасної техніки максимально знищити російську оборону. Є сценарії оточення угруповань ворога на півдні, примушення їх до відступу і на плечах ворога заходу на півострів.

Про це заявив генерал української армії Микола Маломуж в ефірі "Апостроф TV".

Читайте також: Шансів у ворога немає: військовий розповів про ситуацію у Бахмуті

За його словами, для ворога південний напрямок важливіший, ніж східний. Тому росіяни підтягують резерви і намагаються створити нові укріплення. Проте це їм погано вдається через постійні обстріли. Генерал повідомив, що ЗСУ охоплюють Новопрокопівку і беруть під контроль основний логістичний шлях під Токмаком.

"75% резервів підходять саме цим шляхом. Його взяття під контроль створить умови не лише для облоги Токмака, але й послабить забезпечення всього угруповання на Запорізькому напрямку", - зазначив він.

За словами Маломужа, Росія зараз задумує затягнути війну, мобілізувавши мільйони людей. Натомість завдання ЗСУ - не дати ворогу затягнути війну і за допомогою сучасної техніки максимально знищити російську оборону.

"Є сценарії оточення угруповань ворога на півдні , примушення їх до відступу і на плечах ворога заходу на півострів", - зазначив генерал.

Маломуж також вважає, що замістити керівництво ЧФ РФ швидко неможливо. Важливо знищувати кораблі російьского флоту, його ремонтні бази, без яких кораблі не зможуть рухатися. На його переконання, паралельно треба нищити аеродроми в Криму, що дозволить послабити оборону Криму, системи ППО та складів боєприпасів.

Раніше ми писали про те, що СБУ затримала двох киян, які навели російські ракети тиждень тому.

Вас також може зацікавити:

ЗСУ наступали на кількох напрямках, за добу - 26 бойових зіткнень: ранкове зведення Генштабу і карти

Список вже погоджений: хто замінить Маляр та інших заступників міністра в команді Умерова

Коридор в Крим будуть захищати, як дорогу життя: окупанти будують в Маріуполі трикутну лінію оборони