RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

ЗСУ наступали на кількох напрямках, за добу - 26 бойових зіткнень: ранкове зведення Генштабу і карти

Сили оборони України продовжують наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках, а росіяни намагаються контратакувати на східному та південному фронтах.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: У Путіна не вистачає резервів, елітних десантників кидають на м'ясо - військовий оглядач Давид Шарп

"Минулої доби сталося 26 бойових зіткнень. Ворог завдав 10 ракетних і 77 авіаційних ударів, здійснив 44 обстріли з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об'єктах нашої держави. В результаті російських терористичних атак, на жаль, загинули та поранені серед цивільного населення. Руйнування та пошкодження отримали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", - йдеться у повідомленні.

Під авіаційні удари потрапили Грабовське, Попівка Сумської області; Стариця, Гатище, Синьківка, Куп'янськ, Берестове Харківської області; Надія, Новоєгорівка Луганської області; Торське, Сіверське, Спірне, Кліщіївка, Костянтинівка, Північне, Авдіївка, Новомихайлівка, Урожайне, Благодатне, Старомайорське Донецької області; Мала Токмачка Запорізької області; Берислав, Миколаївка, Ольгівка та Херсон Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилося близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках противник наступальних дій не вів.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямі Сили оборони відбили атаки противника в районі населеного пункту Північне Донецької області.

На Мар'їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар'їнки, де минулої доби зробив 13 невдалих спроб витіснити наші підрозділи з позицій.

На Шахтарському напрямі наші захисники продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили атаку противника в районі на південь від Новодарівки Запорізької області.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та завдають успішного ураження по тилах противника.

"Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ уражено 5 артилерійських засобів, 3 райони зосередження особового складу та військової техніки, 1 пункт управління та 2 склади боєприпасів противника", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, після звільнення Андріївки, у ВСУ відкриваються можливості для оперативного оточення Бахмута.

Вас також може зацікавити:

"Там справжня м'ясорубка": росіяни потрапили у пастку на фронті

"Дорога в пекло": з'явилося відео знищення бійцями "Азова" п'яти російських БМП

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео