RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Виїзд жінок-медиків за кордон: прикордонники розставили всі крапки над "і"

Жінки-медики, які з 1 жовтня мають стати на військовий облік, зможуть виїжджати за кордон.

Про це розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Читайте: Чи зможуть жінки з 1 жовтня вільно виїжджати за кордон: роз’яснення влади

За його словами, змін, пов’язаних з перетином кордону, для жінок, які мають стати на військовий облік, наразі немає. Натомість обмеження продовжують діяти для чоловіків віком 18-60 років, а також для посадовців.

Він зазначив, що правила виїзду за межі країни для військовозобов'язаних прописані у постанові уряду №57 й зазначена норма стосується як чоловіків, так і жінок.

"Інших змін щодо обмеження в праві виїзду, в тому числі жінок, які з 1 жовтня мають стати на військовий облік, немає", – зауважив Андрій Демченко.

Нагадаємо, раніше народний депутат Федір Веніславський заявляв, що з 1 жовтня українкам, які мають медичну або фармацевтичну освіту, буде обмежено виїзд за кордон.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас може зацікавити:

Військовий облік жінок з 1 жовтня: головні зміни

Восени українкам доведеться ставати на військовий облік: кого торкнеться вимога

Все, що треба знати про військовий облік жінок: кого торкнеться і яких обмежень слід чекати