RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

В Ізраїлі археологи знайшли цікавий "девайс" поряд із останками куртизантки: фото

В Ізраїлі в гробниці куртизанки знайшли дзеркальце-шкатулку, яке гарно збереглося. Жінка була супутницею високопоставленого військового елліністичного військового штабу або елліністичного урядовця під час походу через землю Ізраїлю.

Про це пише Israel Antiquities Authority.

Читайте також: У Єгипті знайшли останки тисяч муміфікованих баранів: що сталося з ними

Повідомляється, що поховання датується кінцем 4 століття – початком 3 століття до н.е. У поховальній камері були виявлені обгорілі людські кістки, які ідентифікували як кістки жінки. За словами науковців, це найдавніше свідчення в Ізраїлі про кремацію в елліністичний період

"Це лише друге дзеркало цього типу, яке було виявлено на сьогоднішній день в Ізраїлі, і загалом в елліністичному світі відомо лише 63 дзеркала цього типу", - повідомив археолог Ліат Оз. Якість виробництва дзеркала настільки висока, що воно збереглося у відмінному стані.

Дослідники припускають, що рідкісне дзеркало належало померлій, яка була супутницею високопоставленого військового елліністичного військового штабу або елліністичного урядовця під час походу через землю Ізраїлю.

У найближчому майбутньому дослідники мають намір отримати більш точні дані про походження дзеркала, щоб спробувати пролити додаткове світло на походження жінки та, можливо, навіть на походження військового, якого вона супроводжувала.

Раніше ми писали, що на дні океану дослідники знайшли "заповідник" із невідомими істотами.

Вас може зацікавити:

В Ізраїлі під час розкопок у пустелі знайшли скриньку зі скарбом: фото

У Японії знайшли давню дерев'яну статую заввишки 3,5 метри: фото та відео

У Єгипті відновили чудові "картини" у стародавньому храмі бога Хнуму: фото