RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Будемо боротися стільки, скільки буде потрібно: Зеленський привітав українських захисників і захисниць, відео

У неділю, 1 жовтня, в Україні відзначають День захисників і захисниць - це перше відзначення свята в день Покрови Пресвятої Богородиці, що є покровителькою українського козацтва, у нову дату.

Зі святом усіх мужніх, сміливих і відданих Україні захисників і захисниць привітав президент України Володимир Зеленський.

Читайте також: Покрова Пресвятої Богородиці: як привітати захисників і захисниць

"Важкі часи зробили нас сильними. А сильні наближають переможні часи. Крок за кроком. Сьогодні, завтра, щодня, щохвилини. Ні планово, ні аварійно ніхто не має й не зможе "відключити" нашу стійкість, витримку, міцність, відвагу", - звернувся глава держави до українців, які боронять свободу України на фронті.

За словами президента, зараз для українців немає кінцевої дати, після якої вони припинили б спротив і боротьбу, окрім однієї – нашої перемоги.

"Щоденно наближаючи її, ми кажемо: "Будемо боротися стільки, скільки буде потрібно!". Ми робили це в перші хвилини 24 лютого, робимо всі ці 585 днів і будемо робити це надалі. Слава всім, хто бʼється й боронить Батьківщину! Слава нашим захисникам і захисницям! Слава українському народові! Слава Україні!", - додав Зеленський.

Раніше "Апостроф" писав, що в Україні в День захисників і захисниць запровадять нову традицію - хвилину шани українським героям.

  • Вас також може зацікавити:

До мурашок: 10 найкращих пісень про українських захисників

Покрова-2023: що треба зробити до одного з найбільших свят українців

В Україні переглянуть державні свята та пам'ятні дати: Зеленський поділився деталями