RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Дітей просто не хочуть повертати: в Італії розгорівся скандал з сиротами із Закарпаття

Українські діти із Чинадіївського дитячого будинку на Закарпатті не можуть повернутися на батьківщину з Італії. Їх не хочуть віддавати італійські сім'ї.

Про це розповіли журналісти у сюжеті видання Mukachevo.

Читайте також: Постраждали діти: окупанти всю ніч гатили по Херсону, спалахнула пожежа, фото

Як зазначається, на початку повномасштабної війни дітей відправили на оздоровлення за межі країни, а в дитбудинку на той час розмістили сиріт-біженців зі східних областей країни.

Через деякий час частина дітей приїхала додому, а частина лишилась в італійських родинах. Хоч на початку була домовленість про те, що дітей необхідно буде повернути.

"Італійці не визнають українських опікунів і призначили для дітей своїх представників. Ті не вважають, що українським дітям варто повертатися додому та різними методами намагаються безпідставно залишити дітей у своїй країні. Ба більше, навіть подали до суду на офіційного представника дітей в Італії. Вже кілька місяців на Сицилії тривають суди", - повідомляють журналісти.

При цьому деякі сім'ї кажуть дітям, що ті загинуть, тільки-но повернуться. За словами фахівців, такий моральний тиск на дітей може завдати непоправних наслідків для психологічного здоров'я.

Ті діти, які не повернулись, не ходять у школу і не навчаються онлайн. Неповнолітнім забороняють спілкуватися з опікунами, друзями та рідними в Україні.

Керівництво Чинадіївського дитячого будинку звернулося до різних держструктур з проханням допомогти вирішити дане питання.

Омбудсмен Дмитро Лубінець вже провів зустріч із представником Міністерства внутрішніх справ Італії. Там заявили, що країна не прагне утримувати дітей і хоче повернути їх додому, проте активних дій у цьому напрямку досі не спостерігається.

Нагадаємо, за офіційною інформацією, після початку повномасштабного вторгнення Росія вивезла з України майже 1200 дітей.

  • Вас також може зацікавити:

Ще на крок ближче до Гааги: Путін цинічно визнав депортацію дітей до Росії, відео

З Росії повернули доньку українського морпіха, нещодавно звільненого з полону: фото і історія родини

Україна повернула з полону РФ 45 військових та двох викрадених дітей: зворушливі фото