RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Вперше в історії: викривач корупції отримає понад 13 млн гривень

Вперше в історії України ВАКС ухвалив рішення щодо виплати винагороди викривачу корупції. Викривач Євген Шевченко отримає 13,3 млн грн.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: У Байдена серйозно стурбовані корупцією в Україні: що кажуть секретні документи

За словами Шевченка, ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості і ухвалив останній обвинувальний вирок у справі рекордного хабара - колишній перший заступник начальника Головного управління ДПС в Києві Микола Ільяшенко отримав 5 років (умовно). Засуджений визнав провину і зобовʼязався відшкодувати 50 млн.грн., які будуть скеровані на потреби ЗСУ.

Мова йде про спробу підкупу керівництва САП та НАБУ екс-міністром екології часів Януковича Миколою Злочевським та його спільниками у 2020 році. Тоді йшлося про хабар у 6 млн доларів, із яких 5 млн пропонували за закриття справи щодо власника Burisma Holdings Миколи Злочевського. А ще 1 млн доларів мали піти посереднику, яким був Микола Ільяшенко.

"Сьогоднішнє рішення суду безумовно є визначним досягненням як для мене особисто, так і для усієї антикорупційної системи загалом, адже вперше в історії України громадянин за викриття корупційного злочину отримає від держави достойну винагороду. Це виводить роль викривача на новий, зокрема фінансово цікавий рівень", - резюмував Шевченко.

Нагадаємо, Зеленський запропонував прирівняти корупцію до держзради на час воєнного стану.

Вас також може зацікавити:

Неможливе можливо: чи сядуть надовго Коломойський і Шуфрич

Українська армія переходить на digital: чи врятує це від корупції

Декларації слід відкрити: три причини, чому Зеленський пішов на цей крок