RU  UA

Боротьба з корупцією в Україні: чи перекриють США нам "повітря" і в чому суть проблеми

Експерти переконані, що Сполучені Штати, навіть на тлі проблеми корупції в Україні та закликів боротьби з нею, продовжать надавати допомогу.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політолог Валентин Гладких.

Читайте також: У Байдена серйозно стурбовані корупцією в Україні: що кажуть секретні документи

За його словами, США "не перекриють кисень" Україні, оскільки гільйотина - це не найкращий засіб лікування головного болю.

"Треба розуміти, що є пріоритетність завдань. І треба розуміти, що це не американцям потрібно, щоб у нас була нормальна судова система, щоб у нас ґвалтівників саджали за ґрати, а не відпускали під умовний термін. Це не Байдену потрібно - це нам потрібно", - пояснив він.

Експерт зауважив, що американці прекрасно розуміють, що не можна наповнити діжку водою, якщо в ній безліч отворів. Тому, якщо вони хочуть наситити українську економіку, українське суспільство ресурсами, які будуть необхідні не тільки для ведення війни, але й потім для відбудови, то зрозуміло, що вони зацікавлені, щоб тих отворів зменшилося.

"Зрозуміло, що мірою того, як ти починаєш більше залежати від чиєїсь допомоги, тієї ж самою мірою ти повинен якось враховувати позицію цих суб’єктів. І те, що вони раніше говорили, натякаючи, на сьогоднішній день можуть говорити вголос і ставити певні вимоги. Не потрібна допомога - не виконуйте вимоги, ваша справа. Але ми, українці, зацікавлені в тому, щоб ця санація проходила", - додав Валентин Гладких.

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США затвердила тимчасовий бюджет на 45 днів, який не включає допомогиУкраїні.

  • Вас також може зацікавити:

Американці не є терплячими людьми - експерт із США про підтримку України

За жодних обставин: Байден зробив заяву про Україну після ухвалення бюджету США

Підтримка України триватиме: Остін і Умєров провели телефонну розмову, деталі