RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

"М'ясних штурмів" і "босих сонечок" у нас нема: боєць ЗСУ відреагував на істерику в мережі

Український військовий відреагував на істерику, яка останніми днями хвилею накрила українські соціальні мережі. Користувачі масово поширюють повідомлення про "м'ясні штурми" та "босі сонечки". Військовий звернув увагу на "відсутність у широкого загалу критичного мислення".

Про це написав український військовий Бик Олексій.

Читайте також: ЗСУ продовжили наступ біля Бахмута і мали успіх у районі Вербового: звіт ISW та карти боїв

Військовий по поличках пояснив, чому подібні істерики не лише недоречні, а й виглядають надзвичайно безглуздо.

"М'ясні штурми" – це тупе калькування російської історичної традиції вести бойові дії. Їх ганяють на забій, а вони мовчки йдуть. В Україні це неможливо в принципі. Хоча б навіть через відсутність людського ресурсу для такої тактики. Я вже не говорю про суспільний резонанс, який у нас здатний змінювати історію. Саме заради суспільного резонансу ця ворожа ІПСО і запущена", - почав він.

"У нас не існує привілейованих бригад і бригад, створених на по*. Всі постачаються більш менш рівномірно, з урахуванням специфіки підрозділу і його майбутніх завдань. Навіть більше скажу, іноді бригади "молодих і красивих бородачів", до яких я безперечно відношу нашу 3 ОШБр, за 10 місяців в обороні Бахмута не отримують жодного "Леопарда" чи "Бредлі". Це не добре і не погано, просто особливості оперування силами та засобами", - продовжив військовий.

Далі він прокоментував фразу про те, що "сонечки босі-голі".

"Так точно, я іноді зустрічаю на війні окремих бійців чи навіть невеликі підрозділи, які вдіті та екіпіровані виключно в штатне спорядження ЗСУ. Вочевидь, це не через малу з/п, бо на 120+ тисяч можна собі дозволити все. Просто люди з якихось причин не витрачають гроші на власний екіп. Х**й його зна, чому. Як на мене, очевидним є те, що ЗСУ цілком прийнятно забезпечують підрозділи МІНІМАЛЬНО НЕОБХІДНИМ рівнем спорядження. Все решта - ваша особиста любов до комфорту. Я з задоволенням ношу піксель, але це не заважає мені тупо з питань гігієни мати ще три комплекти іншої форми. Чи термобілизни. Чи берці максимально хорошої якості. Таким чином у мене не існує проблеми "холодно" чи "мокрі ноги", бо я їх не люблю і про це подбав. Те ж саме спорядження. Можна бігати з підсумком, який видається разом з АКМ. Але мені набагато зручніше мати плечову розгрузку, тому вона в мене є. Те ж саме оптика і обвіс на особисту зброю. Комусь потрібен складний приклад і коліматор - він їх собі купує (мені чомусь зручніше цілитися оком, я не купував). Нема нічого тупішого, ніж економити на собі, - написав Олексій Бик.

Нагадаємо, раніше боєць ЗСУ Максим Степаненко розповів "Апострофу" про те, як бачить війну з РФ.

Вас також може зацікавити:

Відстрочка від мобілізації: у ТЦК пояснили, на який термін дається та від чого залежить

"Буревісник" – міф чи реальність? Чи варто боятися черговій російській "вундерваффі"

У пеклі свіже поповнення: оновлені дані про втрати РФ у війні