RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Буревестник" - міф чи реальність? Чи варто боятися чергової російської "вундерваффе"

Інформація про те, що росіяни, можливо, випробували ядерну ракету "Буревісник" — це демонстрація та політичний шантаж. Це нагадує історію про те, як нацисти наприкінці Другої світової марили створенням "вундерваффе".

Про це Апостроф TV розповів ексзаступник голови генштабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Читайте також: Зовсім все погано? Чому Путін знову почав загрожувати ядерною "дубинкою"

Він також нагадав історію із невдалим випробуванням ракет "Сармат", які поставили на бойове чергування.

"Швидше за все, вся ця історія з випробуваннями "Буревісника" нагадує історію про те, як нацисти наприкінці Другої світової марили створенням "вундерваффе" - чудо-зброї, здатної перевернути хід війни. Тут дуже схоже на це. Водночас не варто розслаблятися та думати, що у ворога паніка.Так, у росіян великі проблеми, які вони намагаються вирішувати виключно коштом чисельної переваги.І тут історія реальніша, ніж з випробуваннями "Бересвісника"", - розповів Романенко.

Генерал наголосив, що найближчим часом військово-політичному керівництву України доведеться вирішувати важливе завдання, як саме розподіляти наші стратегічні резерви.

"Росіяни перекинули на схід 25-у армію, що суттєво впливає на наші плани щодо півдня, а також перспектив використання наших стратегічних резервів для того, щоб пройти другу лінію оборони. Або ці резерви будуть використані для дій на сході. У нас зараз, на жаль, не так багато озброєння, щоб ефективно проламувати другу лінію оборони росіян на півдні, а озброєння, які США готові надати, звичайно потрібні, але є нюанси, зараз йдеться про надання нам ATACMS з касетними боєголовками. Хороший варіант, але нам також потрібні й далекобійні модифікації ATACMS. З огляду на обстановку в Конгресі, на мій погляд, ймовірність того, що нам дадуть саме далекобійну зброю, зараз поменшала. Тут потрібно бути реалістами і грамотно використовувати вже наявні ресурси. Тому нам потрібно думати саме про те, як ми, пройшовши зиму, проводитимемо вже весняну наступальну кампанію 2024 року та до неї активно готуватимемося”, - розповів він.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали про те, що Іран зараз має запаси збагаченого урану на п'ять ядерних бомб.

  • Вас може зацікавити:

Саша, натисніть на кнопку: як Путін намагається зіпхнути на Лукашенка "ядерну палицю"

Росія підвищує ставки: Буданов оприлюднив розвіддані про ядерну зброю в Білорусі

Медведєв лютує: що означають ядерні загрози РФ і яка ситуація на фронті