RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Відстрочка від мобілізації: в ТЦК пояснили, на який строк дається і від чого залежить

Українцям пояснили, на який термін Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) можуть давати відстрочку та хто може на неї претендувати.

Про це розповів речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін, пише Telegraf.

Читайте також: Мобілізація в Україні: чи мають право поліцейські затримувати чоловіків і доставляти до ТЦК

За його словами, чітко визначених термінів, на які можуть відтермінувати мобілізацію, немає. Військкомати ухвалюють такі рішення на свій розсуд.

"Строки як такі не передбачені. Це на розгляд ТЦК. Якщо, наприклад, надається відстрочка за станом здоров’я, то, зрозуміло, це буде орієнтовний час, потрібний для того, щоб людина вилікувалась", - розповів представник ТЦК.

При цьому, якщо відстрочка пов’язана з доглядом за хворим членом родини, то, як правило, дається на пів року, після чого потрібно повторно з’явитися у терцентр комплектування для звірки даних.

Водночас студентам очної форми надають відстрочку до завершення навчання, однак часто - до завершення навчального року, оскільки можливі випадки, коли когось відраховують, додав Роман Істомін.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, що в Україні беруть на військовий облік 16-річних.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні розширять реєстр призовників: звідки ТЦК братимуть дані

Мобілізація "сліпих": з яким зором не мають призивати і як діють ВЛК

В Україні відрахують частину студентів під час війни: кого і коли це торкнеться