RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ЗСУ продовжили наступ біля Бахмута і мали успіх в районі Вербового: звіт ISW і карти боїв

Сили оборони України просунулися на Бахмутському напрямку та продовжують відбивати контратаки росіян у Запорізькій області.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: У Путіна не вистачає резервів, елітних десантників кидають на м'ясо - військовий оглядач Давид Шарп

Обстановка у Харківській та Луганській областях

Українські сили здійснили локалізовані атаки на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Генштаб ЗСУ повідомив, що війська РФ не вели наступальних дій на Куп'янському напрямку і здійснили невдалу атаку поблизу Макіївки.

Обстановка у Донецькій області

Українські сили поступово просуваються в районі Кліщіївки та Андріївки (10 км на південь від Бахмута), щоб прорвати оборону РФ біля залізниці. Також українські війська інтенсивно обстрілюють російські позиції на передовій біля Кліщіївки.

Своєю чергою, російські війська безуспішно атакували поблизу Андріївки. Окупанти здійснили невдалі атаки на схід від Степового та поблизу Авдіївки, Первомайського, Красногорівки, Мар'їнки та Новомихайлівки та поблизу Новокалинового (11 км на північний захід від Авдіївки).

Обстановка на південному фронті

Українські війська відбили російські атаки поблизу Старомайорського та Рівнополя (8 км на південний захід від Великої Новосілки). Бої посилилися вздовж лінії Урожайне-Новодонецьке та південно-східніше Великої Новосілки.

Російські війська безуспішно намагалися відбити втрачені позиції на захід від Вербового і на південний схід від Малої Токмачки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, після звільнення Андріївки, у ЗСУ відкриваються можливості для оперативного оточення Бахмута.

Вас також може зацікавити: