RU  UA

В Криму є близько 11 тисяч військових: які проблеми мають окупанти на півострові

Та кількість сил та коштів, які росіяни сконцентрували на території тимчасово окупованого Криму, не дозволяє ефективно та пропорційно розподіляти цей ресурс для контролю всього узбережжя півострова.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військово-політичний оглядач гурту "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

Читайте також: ”Крим буде українським”: спецназівці ГУР висадилися на півострові та вдарили по ворогові, відео

"На сьогодні росіяни вже переконалися, що західне узбережжя Криму є, так би мовити, прохідним двором. І тому вони можуть почати концентрацію частини своїх сил і коштів саме на західному узбережжі півострова. Але цікаво те, що в той час, коли сили оборони України звільняють Запоріжжя та виходять до Азовського моря, постає питання – а що робити в цьому випадку зі східним узбережжям Криму? ”, - запитує експерт.

Він також зазначає, що тимчасово окупований Крим перетворюється на такий невигідний плацдарм для росіян, він абсолютно незахищений з погляду диверсійних дій.

"Нещодавно я зробив аналіз сил противника, які є в Криму – це близько 11 тисяч військових. І цього катастрофічно не вистачає, щоб контролювати узбережжя. Окупантам необхідно перекидати на півострів підрозділи із Запорізької та Херсонської областей, але тим самим послаблювати дані напрямки", - розповів він.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як російські мобіки потрапляють у пастку в Україні, але мають один шанс.

Вас також може зацікавити:

Як Крим готується до зими: стало відомо про настрої серед населення півострова

"Бавівна" дала плоди: росіяни залучили до Криму ЗРК, знятий з виробництва за часів СРСР

Звільнити Крим малою кров'ю: як ЗСУ готують бліц-удар на півострові