RU  UA

Як ЗСУ можуть звільнити Крим і Донбас: військовий експерт описав сценарій

Щоб звільнити Крим, необхідно знищити російське ППО на півострові та вдарити по Керченському мосту. Тільки після цих операцій можна розпочинати звільнення Донбасу.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Роман Світан.

За його словами, необхідно розвідати розташування зенітних комплексів ППО противника, після чого відпрацювати по них безпілотниками та ракетами, щоб, зокрема, завоювати панування в повітрі.

"Для цього потрібно знищити ППО, щоб можна було з повітря вже вдарити по наземних об'єктах. Близько 150 стаціонарних пунктів є в Криму, і Керченський міст один із них. І для того, щоб до нього дістатися, потрібно відмінусовувати систему ППО – цим, зокрема, займається розвідка", - пояснив експерт.

Читайте також: У Криму є близько 11 тисяч військових: які проблеми мають окупанти на півострові

Він підкреслив, що після удару по Керченському мосту у росіян буде перерізано шлях постачання військової продукції до Криму та Херсонської та Запорізької областей.

"Оскільки близько 70% усієї військової амуніції поставляється залізницею, росіяни, розуміючи, що Кримський міст буде виведений з ладу, зараз будують залізницю з Ростова на Донбас. Але до Кальміуського мосту навіть HIMARS дістануть, і йому або Storm Shadow доведеться перерізати червону стрічку", - заявив Світан.

Він також додав, що спочатку потрібно зачистити Крим від росіян зі зброєю, депортувати росіян без зброї, щоби в тилу жодного ворога не залишилося. Тільки після цього можна буде займатись Донбасом.

"Якщо ми зараз основні сили кинемо на Донбас, росіяни вийдуть із Криму та вдарять нам у спину", - резюмував військовий.

Раніше ми писали, що спецназівці ГУР висадилися на півострові та вдарили по ворогові.

  • Вас може зацікавити:

Як Крим готується до зими: стало відомо про настрої серед населення півострова

"Бавовна" дала плоди: росіяни залучили до Криму ЗРК, знятий з виробництва за часів СРСР

Називали Крим українцями та поплатилися: у Ялті вбили пару з-під Дніпра, кадри