RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У Тернополі ТЦК силою "пакує" людей з вулиці: відео

У Тернополі працівники місцевого військкомату із застосуванням сили на вул. Тарнавського та на вул. Лучаківського заштовхнули в мікроавтобус чоловіків.

Про це повідомляє місцеве видання "20 хвилин".

Читайте: Житель Тернополя ухилився від мобілізації через страх: що вирішив суд

Наголошується, що відео було знято очевидцями у п'ятницю, 6 жовтня.

На одному відео помітно, як чоловіка попід руки тягнуть до машини люди у військовій формі. На іншому — людина вже знаходиться в мікроавтобусі, намагається вийти, але її в середині утримують силою.

У коментарях тернопільці пишуть, що з цього приводу зверталися до поліції, але правоохоронці повідомили, що у військовий час всі звернення, що стосуються працівників ТЦК, скеровуються до Військової служби правопорядку.

У свою чергу Тернопільський обласний ТЦК та СП опублікував коментар, в якому повідомив, що призначив службову перевірку щодо інциденту, але натякнув, що конфлікт було спровоковано саме громадянами.

У військкоматі також нагадали громадянам про обов'язок самостійно прибувати у ТЦК СП для оновлення свої облікових даних та проходження військово – лікарської комісії, яка встановлює ступінь придатності до проходження військової служби.

Нагадаємо, що психолог пояснювала, чому дехто з чоловіків боїться мобілізації.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас може зацікавити:

"Краще полетіти до Парижа, а не померти від війни": львівський фотограф втік з України та викликав бурю гніву

На Волині чоловік не прийшов у ТЦК через "оригінальну" причину: як його покарали

Скільки жителів Києва та області ухилилося від мобілізації за рік: у поліції озвучили кількість кримінальних справ