RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Краще полетіти до Парижа, а не померти від війни": львівський фотограф втік з України та викликав бурю гніву

Львівський фотограф явно призовного віку публічно зізнався у соцмережі, що втік з України під загальної мобілізації, незаконно перетнувши кордон з Молдовою.

Про це пише канал Захід.Головне.

Читайте: "Це нормально": психолог пояснила, чому дехто з чоловіків боїться мобілізації

Свої дії ухилянт-втікач аргументував тим, що "вибір не легкий, але краще полетіти до Парижа, а не жити в дурдомі і померти від війни".

У коментарях під дописом українці від душі висловилися щодо вчинку хлопця.

"А ще він казав що військові пушочне м'ясо, і вони воюють тільки ради дядьків з грошима) На жаль я його в живу знаю...", "Йой яке воно дурне", "Ну то хай цей чорт в шкарпетках і на каблуках пи**ує на**й і більше не повертається", "Так за кордоном навіть місця на цвинтарі для таких немає. А мама де? Якщо би були всі такі, орки були б в наших домівках. Як колись старі люди казали, серлива йому дорога", "Репатриация-Украина-военкомат :)", "Чорт, скоро пекло тебе наздожене", "Це якби в твій дім прийшли бандити, розтрощили всю твою квартиру, побили, а то і вбили твоїх рідних, а ти їх залишив і втік", - пишуть у коментарях.

Нагадаємо, що на українських військовозобов'язаних громадян, які протиправно перетнули державний кордон, чекатиме покарання за порушення після того, як повернуться в Україну.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас може зацікавити:

Ухилянти намагались відкупитись від мобілізації: фото затримання співробітників ТЦК в Дніпрі

За втечу з України – близько 5 тис євро: під Львовом затримано продавця фейкових документів

Скільки жителів Києва та області ухилилося від мобілізації за рік: у поліції озвучили кількість кримінальних справ