RU  UA

Намагаються пройти вперед: експерт назвав напрямок, де можуть просунутися окупанти

Російські окупанти намагаються просунутися на Лимано-Куп'янському напрямку. Вони поставили собі нову ціль - Макіївку Луганської області.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський.

Читайте також: Українські бійці просунулися на двох напрямках: оновлені карти бойових дій

За його словами, росіяни зараз мають різні проблеми із забезпеченням боєприпасами. Особливо необхідні вони на південному напрямку, де нині їхні основні зусилля щодо бойових дій. Тому намагаються дефіцит снарядів якимось чином компенсувати використанням авіації.

Окупанти прагнуть просунутися в бік Макіївки, подолати цей проміжний рубіж та зробити прорив на напрямі, на якому, як вони гадали, їх ніхто не очікує.

Експерт зазначив, що росіяни трохи наслідують практику українських сил. Українці намагаються пробити оборону противника в несподіваних місцях, на напрямках, у яких противник не очікує удару.

"Тож Макіївка. Тож авіація. Вони намагаються просунутися вперед, показати, як можуть організувати бойову взаємодію. Ворог сподівається на те, що на цьому напрямі у нас недостатньо сил та засобів. Але на ці дії ми очікували, правда – на 8-9 жовтня. І зараз ми успішно тримаємо оборону", - додав Сергій Грабський.

Раніше "Апостроф" писав, що за останніми даними Генштабу, на Бахмутському напрямку росіяни безуспішно намагалися відновити втрачене положення біля Андріївки.

  • Вас також може зацікавити:

Тактика терористів: росіяни посилили атаки дронів на прифронтових територіях

Росія - одна з головних загроз: на саміті НАТО визначили план протидії путінській армії

У США підтвердили, що готові передати Україні ракети ATACMS: але є умова