RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Військовий облік на підприємствах: в ТЦК розповіли про механізм вручення повісток

Через воєнний стан в Україні та загальну мобілізацію працівники військкоматів можуть вручити повістку особисто в руки в будь-якому місці - на вулиці, блокпосту, за місцем проживання та навіть на робочому місці.

Про це пише "Телеграф".

Як зазначив речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін, плану з мобілізації для підприємств немає. Натомість керівники підприємств та установ ведуть облік військовозобов’язаних, а ТЦК доводить їм розпорядження про оповіщення цієї категорії.

Читайте: Мобілізація "дідусів": до якого віку можуть призивати чоловіків до війська

"Інакше кажучи, вони уповноважені вручати повістки підлеглим. Для зручності можуть навіть надати транспорт, щоб люди організовано й оперативно могли пройти військово-лікарську комісію", - розповів військовий.

Але, за його словами, деякі керівники не хочуть виконувати розпорядження ТЦКСП. І в таких випадках законодавством передбачене адміністративне покарання за порушення правил військового обліку.

Вперше за таке правопорушення на посадових осіб накладається штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 3400 до 5100 грн. При повторному порушенні штраф збільшується з 300 до 500 н.м.д.г., тобто вже від 5100 до 8500 грн.

У той же час сплата штрафу не позбавляє від виконання обов’язків, наголосив посадовець ТЦК.

Нагадаємо, що в жовтні в Україні запрацював електронний реєстр військовозобов'язаних.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас може зацікавити:

Мобілізація "сліпих": з яким зором не повинні призивати і як діють ВЛК

Спека у військкоматах: як в Україні перевірятимуть усіх непридатних

ТЦК вручають повістки пенсіонерам: юрист пояснив, що треба робити