RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В Україні можуть мобілізувати окремих студентів: названі категорії

Під час загальної мобілізації в Україні студенти в академічній відпустці підлягають призову на військову службу на особливий період, якщо в них немає інших підстав для відстрочки.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України у своєму листі "Про надання академічної відпустки" до керівників закладів вищої освіти.

Читайте також: Вручення повісток студентам: чи будуть у жовтні посилювати мобілізацію

У разі призову студенти мають право на продовження академічної відпустки через мобілізацію. Державники можуть поновити навчання та мати можливість потім перевестися на бюджет, якщо будуть місця.

"На місця державного (регіонального) замовлення гарантовано поновлюються учасники бойових дій та особи, які продовжують навчання після відпустки у зв'язку з вагітністю, пологами і для догляду за дитиною", - йдеться у повідомленні.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, у Верховній Раді дали прогноз щодо посилення мобілізації восени.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні запрацював реєстр військовозобов’язаних: які є дані в системі та чи можна через неї розсилати повістки

На який термін можна отримати відстрочку від мобілізації: в ТЦК дали пояснення

Відстрочка для студентів та освітян: в Раді запропонували нові правила мобілізації