RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Осіння мобілізація: кому зараз видають повістки і кого призвуть в першу чергу

В умовах військового стану та загальної мобілізації в Україні повістки вручають усім військовозобов'язаним від 18 до 60 років, але армії насамперед необхідні танкісти, штурмовики, піхотинці, артилеристи, оператори безпілотників, парамедики та водії.

Про це пише "Фокус".

Читайте також: Мобілізація "дідусів" до 70 років: чи це потрібно українській армії

Зазначається, що якою б не була сучасна техніка та озброєння, воювати на ньому треба людям. Водночас, українців можуть мобілізувати не лише на передову. Серед них служба у штабі.

Зараз повістки вручають:

  • придатним та обмежено придатним від 27 до 60 років з досвідом військової служби або без нього;
  • придатним та обмежено придатним у віці від 18 до 27 років, якщо вони перебувають у запасі або резерві після строкової служби, навчання у ВНЗ чи військовій кафедрі;
  • придатним та обмежено придатним чоловікам від 18 до 60 років - за контрактом;
  • знятим із військового обліку чоловіка до 60 років;
  • виключеним із військового обліку від 18 до 60 років, якщо вони не мають права на відстрочку та не вчинили тяжкий злочин.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у жовтні в Україні запрацював електронний реєстр військовозобов'язаних, який покликаний значно спростити пошук військовозобов'язаних громадян.

  • Вас також може зацікавити:

ТЦК вручають повістки пенсіонерам: юрист пояснив, що потрібно робити

Мобілізація "сліпих": з яким зором не повинні закликати і як діють ВЛК

Це тягне на "кримінал": офіцер ЗСУ назвав типові порушення ТЦК при мобілізації

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.