RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Голова РПЦ заявив про "божественне" походження ядерної зброї

Глава Російської православної церкви патріарх Московський Кирило (Гундяєв) стверджує, що ядерна зброя в СРСР виникла за "Божим промислом" в обителі преподобного Серафима Саровського.

Про це він заявив під час вручення ордена преподобного Сергія Радонезького фізику, почесному науковому керівнику федерального ядерного центру Радію Ількаєву, повідомляє ТАСС.

Читайте також: Буде велика ядерна війна? В Конгресі США зробили тривожну заяву

Він наголосив, що ядерна зброя, розроблена в Сарові Нижегородської області, дала змогу РФ залишитися вільною та незалежною.

"Радій Іванович - це, я сміливо сказав би, великий російський учений. Він очолює ядерний центр, той самий, який було створено Курчатовим. Якби не робота Курчатова, Радія Івановича, їхніх колег, побратимів, важко сказати, чи існувала б наша країна. Вони створили зброю під покровом преподобного Серафима Саровського, бо за невимовним божим промислом ця зброя створювалася в обителі преподобного Серафима", - цитує агенція Гундяєва.

На думку патріарха, оскільки саме завдяки ядерній зброї Росії вдалося зберегти свою незалежність, росіяни повинні пам'ятати про цей "чудовий подвиг вчених, які практично врятували країну".

Як відомо, Серафим Саровський (1754-1833) є засновником і покровителем Дівіївського монастиря. Раніше патріарх РПЦ називав його "покровителем ядерників".

Нагадаємо, Росія офіційно відкликала ратифікацію Договору про заборону ядерних випробувань.

  • Вас також може зацікавити:

Нелітаючі страшилки Путіна: чим Кремль знову лякає весь світ

Зовсім все погано? Чому Путін знову почав загрожувати ядерною "дубинкою"

Саша, натисніть на кнопку: як Путін намагається зіпхнути на Лукашенка "ядерну палицю"