RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Можна "сісти" надовго: як карають в Україні адмінів телеграм-каналів про повістки

В Україні на адміністраторів телеграм-каналів, які поширюють інформацію про повістки, чекає суворе покарання.

Це підтверджує інформація з Єдиного держреєстру судових рішень.

Читайте також: Закарпаття в лідерах: опубліковано рейтинг областей за кількістю ухилянтів

Як відомо, за частиною першою статтею 114-1 Кримінального кодексу "Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань" передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п'яти до восьми років.

Згідно з інформацією з Єдиного держреєстру судових рішень, в Івано-Франківську та у місті Камінь-Каширський на Волині адміністраторам пабліків, які повідомляли про місця роздачі повісток, були винесені судові вироки.

Зокрема, 16 жовтня Івано-Франківський міський суд визнав особу винною за вищевказаною статтею. До цього чоловік уклав угоду про визнання винуватості, тому йому присудили штраф у 102 тис. грн, без конфіскації майна.

За другою справою 2 жовтня Камінь-Каширський районний суд Волинської області визнав громадянина винним в аналогічному правопорушенні. Однак на підставі угоди про визнання винуватості призначив покарання - позбавлення волі на термін п'ять років із випробувальним терміном в один рік.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали про нову лазівку для ухилянтів. Українські чоловіки почали активно вступати до університетів, аби законно отримати відстрочку.

  • Вас також може зацікавити:

Скільки Україна має мобілізувати людей щомісяця: озвучено неймовірну цифру

Створювали фальшиві довідки для ухилістів: у Києві затримали на "гарячому" членів ВЛК

Розірвання контракту при мобілізації: є чотири підстави