RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Виробляли фальшиві довідки для ухилянтів: у Києві затримали на "гарячому" членів ВЛК

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру голові військово-лікарської комісії (ВЛК) одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки у Києві. Він виготовляв довідки про "непридатність до військової служби" по 10 тисяч доларів.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Читайте також: Ціна питання - $10000: в Києві чиновник допомагав ухилянтам втекти за кордон

"Він був спільником начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ та начальника Голосіївського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, яких Бюро викрило на масштабній корупційній схемі переправлення за кордон громадян призовного віку на початку серпня 2023 року", - йдеться у повідомленні.

Так, голова ВЛК виготовляв військовозобов'язаним громадянам фіктивні документи за 10 тисяч доларів про "непридатність до військової служби" та передавав їх спільникам. Йому повідомлено про підозру у службовому підробленні за ч. 1 ст. 366 ККУ, за що чоловіку загрожує до 3 років позбавлення волі.

Фото: dbr.gov.ua

"Організатора схеми — начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ ДБР затримало під час передачі документів, які надають право виїзду з України трьом особам, за які він отримав 30 тисяч доларів США", - зазначається у повідомленні.

Ще через день затримали його спільника, який виявився начальником Голосіївського військкомату міста Києва.

Фото: dbr.gov.ua

Фото: dbr.gov.ua

Фото: dbr.gov.ua

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, що військовозобов'язані громадяни, засуджені за ухилення від мобілізації, все одно можуть бути призвані на військову службу після відбування покарання.

  • Вас також може зацікавити:

Звільнити їх не можна: що не так у гучному рішенні щодо військкомів

Влаштовують показуху: чому за наявності відстрочки ТЦК вимагають пройти ВЛК і як діяти

Ціна питання - 4500 доларів: під Хмельницьким на хабарі затримали військового ТЦК