RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Російська церква створює "православні" ПВК для війни проти України: гроші для вбивць йдуть через схеми

РПЦ створює власні приватні військові компанії на території РФ. ПВК займаються вербуванням та бойовою підготовкою найманців для війни проти України.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Читайте також: Московська церква – все! Рада підтримала закон про заборону УПЦ МП

За інформацією СБУ, одна з таких приватних військових компаній під назвою "Андріївський хрест" діє на базі Кронштадтського Морського собору у Санкт-Петербурзі. У стінах релігійної установи її представники вербують прихожан для подальшого включення до складу угруповань РФ, які задіяні на передовій у війні в Україні.

Повідомляється, що під час відбору "кандидатів" перевагу надають чоловікам, які вже проходили службу у лавах військових підрозділів РФ і мають бойовий досвід. Після зарахування до лав ПВК вони проходять курс військово-тактичної та вогневої підготовки під керівництвом інструкторів з російських спецслужб. Підготовка відбувається у стінах собору, а також на спеціальних полігонах.

За інформацією СБУ, фінансування таких ПВК здійснюють представники фінансово-промислових груп країни-агресора, наближених до очільника Кремля: кошти надходять на рахунки РПЦ у вигляді благодійних внесків та пожертв на будівництво храмів.

СБу нагадує, що з початку повномасштабної агресії РФ розпочато 68 кримінальних проваджень щодо представників УПЦ (МП), з яких 16 – митрополити церкви. Серед викритих злочинів – 20 фактів держзради, колабораціонізму та пособництва країні-агресору.

Нагадаємо, що Всеукраїнська рада церков та релігійних організацій підтримала розгляд закону про заборону діяльності будь-яких релігійних організацій із центрами впливу в РФ.

  • Вас може зацікавити:

Вперше в історії: суд ухвалив вирок митрополиту УПЦ МП

Плач Онуфрія: коли влада поставить крапку у справі УПЦ МП

Священник УПЦ МП благословляв окупантів на Харківщині: фото та заява СБУ