RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Скоро можна буде спостерігати за Оріонідами: де і коли дивитись на метеорний дощ

У ніч з 21 на 22 жовтня у небі можливо буде спостерігати один із найкрасивіших метеорних потоків, який називають Оріонідами.

Про це повідомляє NASA.

Читайте також: Вчені розкрили секрет таємничих блискавок на Венері: фото

Оріоніди вважаються одним з найгарніших метеорних потоків. Їх швидкість - 66 км/c. Щороку їх пік припадає на другу половину жовтня, коли наша планета проходить через область космосу, яка усіяна уламками комети Галлея.

Щоб побачити Оріоніди, потрібно розташуватися, розмістивши ноги на південний схід, якщо ви перебуваєте в північній півкулі, або на північний схід, якщо ви перебуваєте в південній. Необхідно 20-30 хвилин, щоб очі адаптувалися до темряви, потім Ви почнете бачити метеорний дощ.

NASA влаштовує пряму трансляцію з Центру космічних польотів імені Маршалла. Вона відбудеться о 5 ранку за київським часом.

Сузір’я Оріон, на честь якого названо метеорний дощ, не є джерелом метеорів. Оріон - радіант, точка на небі, звідки нібито виходять Оріоніди. Найкраще дивитись на них під кутом від 45 до 90 градусів від радіанта.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що в кінці вересня в небі над Києвом помітили дивне сяйво помаранчевого кольору у вигляді стовпа світла.

Вас також може зацікавити:

Сонячне і місячне затемнення в жовтні 2023: які дні будуть сприятливими, а які - небезпечними

Північне сяйво над Україною: користувачі соцмереж поділилися вражаючими фото

"Вогняне кільце": на Землі спостерігали рідкісне сонячне затемнення, фото і відео