RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вчені розкрили секрет таємничих блискавок на Венері: фото

Загадкові спалахи на Венері можуть бути метеорами, які згоряють в атмосфері планети, хоч раніше дослідники раніше вважали це явище блискавками.

Про це свідчить дослідження вчених, розповідає The Jerusalem post.

Читайте також: Три астероїди пролетять повз Землю в єврейський Судний день: в NASA оцінили загрозу

Дослідники підрахували кількість спалахів, які спостерігалися в обсерваторіях: їх кількість за рік становила від 10 000 до 100 000 спалахів, причому дослідники дійшли висновку, що вони нагадують потенційні удари метеоритів.

Дослідники пояснили, що унікальний склад атмосфери планети може бути причиною того, чому вогняні кулі горять достатньо яскраво, щоб їх було виявлено.

Такі дослідження важливі для планування майбутніх місій на Венеру, особливо тому, що нещодавнє виявлення можливого активного вулкана на поверхні планети показує, що світ все ще може бути геологічно активним.

Якщо удари блискавки становлять небезпеку, зонди, які намагаються досягти поверхні Венери або ті, які будуть літати протягом тривалого часу в її густій атмосфері, потребуватимуть захисту під час своїх місій зі збору даних.

Якщо таємничі спалахи Венери є результатом метеоритів, вченим не потрібно буде турбуватися про створення грозозахищених зондів, хоча їм, можливо, все одно доведеться боротися з вулканічними блискавками на поверхні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 23 вересня – день осіннього рівнодення.

Вас може зацікавити:

В кінці місяця штормитиме три доби поспіль: календар магнітних бур на вересень

На австралійському пляжі знайшли дивне космічне сміття: його походження невідоме, фото

Чому на Місяці утворюється мерзла вода: відповідь науковців здивувала світ