RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

Всі новини

В "Дії" запрацює нова послуга: що слід знати про "є-Бронювання" військовозобов'язаних

Незабаром в Україні запрацює послуга з електронного бронювання військовозобов'язаних громадян.

Про це інформує видання Forbes із посиланням на Міністерство економіки.

Механізм, який дозволить здійснити бронювання співробітника від мобілізації в режимі он-лайн, був анонсований ще у липні 2023 року. На момент анонсу в Україні нарахували 4000 критично важливих підприємств та понад 500 000 заброньованих військовозобов'язаних.

Читайте також: Мобілізація в Україні: чи можуть у військкоматі скасувати бронювання працівника

Наразі, за словами журналістів, уряд має узгодити постанову, якою буде передбачено регулювання електронного бронювання. Механізм має функціонувати із залученням органів центральної влади, ПФУ, податкової та представник бізнесу.

Доступ до е-Бронювання буде через застосунок "Дія". Після запуску послуги керівники підприємств зможуть дізнатися кількість військовозобов'язаних працівників під бронювання – дані підтягнуться після обміну даними між реєстрами органів державної влади, Міністерства оборони та Генштабу ЗСУ.

У сервісі роботодавці зможуть вказати особисті дані окремого працівника та перевірити, чи можуть його тимчасово звільнити від мобілізації, чи має дефіцитну військову спеціальність та чи потрібно йому оновити дані у ТЦК. Якщо працівника можна забронювати – йому нададуть відстрочку на 6 місяців.

Для уточнення даних системою передбачено бронювання на один місяць – за цей час військовозобов'язаній людині необхідно з'явитись у ТЦК, після чого роботодавець повноцінно зможе його забронювати. Після того, як послуга запрацює, чоловіки зможуть отримати витяг із реєстру заброньованих військовозобов'язаних. Він міститиме QR-код, який скануватимуть при перетині кордону. Очікується, що послуга почне працювати до кінця 2023 року.

Раніше ми розповідали, як видають броню від мобілізації на роботі.

Вас може зацікавити:

Порада військовозобов'язаним: що робити, щоб не вручали повістку за наявності броні або відстрочки

Бронь від мобілізації не вічна: у яких випадках працівників підприємств можуть забрати до армії

"Бронь" обов'язкова: у Сухопутних військах розповіли, хто не підпадає під мобілізацію