RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Порада військовозобов'язаним: що робити, щоб не вручали повістку за наявності броні чи відстрочки

В Україні продовжується загальна мобілізація, під час якої часом можуть вручити повістку військовозобов'язаному з бронею або відстрочкою.

Начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач у коментарі Military Media Center розповів військовозобов'язаним, що робити, якщо це сталося.

Читайте також: Масове вручення повісток: чи справді в Україні посилили мобілізацію

Він уточнив, що військовозобов'язані, які мають броню від призову з мобілізації мають носити з собою всі документи, що це засвідчують. При їх пред'явленні вручення повістки не буде.

"Але якщо воно вже так сталося, то з усіма цими документами потрібно прибути до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, і цей порядок денний буде анульований", - пояснив Горбач.

Водночас варто нагадати, що раніше в Україні затвердили новий порядок бронювання військовозобов'язаних.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку денного – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, що згідно з новою постановою Кабміну, на військовий облік мають стати жінки-медики, лікарі, медсестри та фармацевти. Військовозобов'язаними є лише жінки, які закінчили медичні виші чи фармацевтику.