RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Чи скасують відстрочку для "літніх студентів": в Раді дали пояснення

Законопроект, який встановлював обмеження за віком для студентів, які не підлягають мобілізації, тимчасово призупинено.

Про це заявив народний депутат та представник президента в Раді Федір Веніславський.

Читайте також: "Лайфхаки" мобілізації: капітан ЗСУ назвав топ-3 місця, де можна швидко набрати ухилянтів

За його словами, багато українців використовують навчання як спосіб уникнути мобілізації. Проте, народні депутати поки що не досягли єдності в питанні, хто має право на відстрочку в разі прийняття цього закону. Обговорюється, кому конкретно надаватиметься ця відстрочка.

Веніславський зауважив, що це питання, і швидкі зміни у цьому питанні не будуть прийняті.

"На сьогодні говорити про якусь модель скасування відстрочки, яка має загальну підтримку, – ми ще не можемо. Йдуть дискусії. Те, що це питання треба вирішувати, я думаю, в цьому сумніву немає. Коли це буде, як це буде – подивимося", – зазначив він.

Веніславський також відмітив, що в разі, якщо людина отримує послідовну освіту, включаючи професійну, фахову, вищу і післядипломну, відстрочка від мобілізації є обгрунтованою. Проте, якщо особа раптово переходить на нову спеціальність під час війни, це є неприпустимим.

Нагадаємо, що в Україні збільшили кількість співробітників у перевізників, які матимуть право законно виїжджати за кордон як водії вантажного транспорту та автобусів.

  • Вас може зацікавити:

Осіння мобілізація: кому зараз видають повістки і кого призвуть в першу чергу

Закарпаття в лідерах: опубліковано рейтинг областей за кількістю ухилянтів

Зняття і виключення з військового обліку: кому можна виїздити з України

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.