RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

З України дозволили виїзд ще одній категорії чоловіків: кого це торкнулося

В Україні збільшили кількість працівників перевізників, які матимуть право законно виїжджати за кордон як водії вантажного транспорту та автобусів.

Про таке рішення Кабінету міністрів поінформував урядовий представник у парламенті Тарас Мельничук у Telegram-калані.

Читайте також: Жодних послаблень: в ДПСУ зробили заяву щодо ухилянтів за кордоном

Він пояснив, чому уряд вирішив ухвалити відповідне рішення. Число перевізників збільшили задля забезпечення дотримання норм Європейської угоди. Вона регулює роботу екіпажів транспорту, які виконують міжнародні автоперевезення.

"Кількість водіїв, які можуть перетинати державний кордон на пасажирському та вантажному транспортному засобі ліцензіата, для вантажних транспортних засобів з одного до двох та пасажирських - з двох до трьох", - повідомив представник уряду.

Також такі зміни закріплені у Правилах перетину держкордону громадянами України, додав Мельничук.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, юристи розповіли, що чекає на тих громадян, які планують повернутися з-за кордону при легальному виїзді. Зокрема, уточнили, чи випустять потім таких осіб за кордон.

  • Вас також може зацікавити:

ТЦК та ВСП не мають права: хто може затримувати чоловіків за порушення правил військового обліку

Вивозив ухилянтів за кордон: СБУ затримала організатора злочинної "схеми", фото

"Полювання" на ухилянтів: чи має право поліція затримати водія та доставити до ТЦК