RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Українське кафе влипло в скандал через російський хіт: відео і всі подробиці

В Олександрії Кіровоградської області відвідувачі кафе-бару танцювали під російську пісню "Калинка-малинка". Поліція проводить перевірку за фактом публічної трансляції російськомовного контенту, що заборонила Верховна Рада у червні торік.

Про це повідомила речниця поліції Кіровоградської області Віталіна Бевзенко у коментарі "Суспільному".

Читайте також: Робота в ДБР і великі гроші: спливли нові подробиці про скандальну наречену зі Львова

"Встановили, що це було не під час комендантської години. За фактом публічної трансляції російськомовного контенту поліція проводить перевірку. За її результатами матеріали направлять уповноваженому з захисту державної мови", - зазначила Бевзенко.

Як розповів адміністратор кафе Іяд виданню, зі слів діджея, цю пісню нібито замовив військовий, у брата якого було день народження. Пісня була "подарунком" брату.

"Діджей не хотів відмовляти військовому. Коли я почув, що лунає російська пісня, я підбіг до діджея і вимкнув цю пісню. Ця пісня навіть не лунала до кінця. Більше такого не станеться. Я поговорив з діджеєм. У нашому списку лише закордонні й україномовні пісні, можете перевірити", - зауважив адміністратор.

За використання російської музики в українських медіа та громадських місцях передбачено штраф. Якщо вперше - 3 400-8 500 грн, за повторне - 8 500-11 900 грн. Компанії сплачують штраф у розмірі від 65 до 325 тисяч грн.

Нагадаємо, у липні Київська міська рада наклала мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту у Києві.

  • Вас може зацікавити:

В Одесі молодик публічно зіпсував прапор України, як його покарали

Російський реп, ведучий Ткач і гроші на вітер: фігурант "секс-скандалу" "відгуляв" весілля

Дерадянізація МСЕК: які зміни готують в Україні