RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Австралія передасть Україні новий пакет військової допомоги: що до нього увійшло

Австралія підготувала новий пакет військової допомоги Україні на 20 мільйонів австралійських доларів (близько 12,7 мільйона доларів США).

Про це повідомляє пресслужба уряду Австралії.

Читайте також: Patriot, IRIS-T і не тільки: Німеччина оголосила про "зимовий пакет" допомоги Україні

Зазначається, що до нового пакета військової допомоги увійде обладнання для розмінування, портативні рентгенівські апарати, 3D-принтер для металу та система протидії безпілотникам. Вказано, що це обладнання виробляють чотири інноваційні австралійські компанії оборонної промисловості: DroneShield, Micro-X, Minelab та SPEE3D.

"3D-принтери для металу можуть використовуватися для друку запчастин, у той час, як обладнання для розмінування та портативний рентгенівський апарат можуть надати життєво важливу допомогу українським силам на полі бою", - зазначив міністр оборонної промисловості Австралії Пет Конрой.

Сумарна допомога Австралії Україні становить близько 910 мільйонів австралійських доларів (понад 580 млн доларів США).

"Австралія залишається непохитною у підтримці України у її захисті від незаконного та аморального вторгнення Росії. Цей внесок забезпечить Україну одними з найкращих можливостей у світі, одночасно інвестуючи в австралійську суверенну оборонну промисловість та технологічний сектор", - заявив прем'єр-міністр країни Ентоні Албаніз.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Білий дім розглядає можливість об'єднання фінансування військових потреб України та Ізраїлю. Розмір допомоги може становити 100 мільярдів доларів США.

  • Вас також може зацікавити:

Україна отримає від трьох союзників чергову партію допомоги: що туди увійде

Україна отримає конфісковану іранську зброю: з'явилося відео арсеналу

Україна почала отримувати німецькі розвідсистеми SurveilSpire: фото, відео та характеристики озброєння