RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

На півночі України ще більше мінують кордон: фото і відео

Командувач Об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, під час робочої поїздки по Північній операційній зоні, ознайомився з ходом інженерного обладнання та мінування найбільш загрозливих ділянок прикордонних з агресором районів.

Про це повідомляє пресслужба Командування Об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Артилерія, бронетехніка та системи ППО: які нові технології та озброєння отримує Україна від партнерів

"Ми працюємо над збільшенням мінно-вибухових загороджень на всій протяжності державного кордону в Північній операційній зоні. Нам немає різниці, чи це державний кордон з республікою Білорусь, чи з Російською Федерацією - це наші вороги. Тож кордон мінуємо щільно, скрізь, де є загроза нападу противника", - розповів Наєв.

Він наголосив, що на визначеній ділянці зараз проходять заходи щодо підвищення щільності мінно-вибухових загороджень, з метою зробити державний кордон України непрохідним для ворожих сил.

Генерал-лейтенант Наєв зазначив, що кожне мінно-вибухове загородження, кожне мінне поле обов'язково має прикриватися загальновійськовим підрозділом для того, щоб військовослужбовці вогнем своєї зброї та озброєння не дозволяли саперним підрозділам ворога робити спроби розмінування. Відповідно, мінні поля оберігають наші підрозділи від наступальних дій ворога. Так працює військова наука.

"Разом з військовими адміністраціями ми вживаємо заходів щодо підвищення рівня охорони державного кордону. Місцеві органи влади виділяють кошти та обладнання для посилення моніторингу обстановки на загрозливих ділянках. Це сучасні відеокамери, автоматизовані комплекси спостереження та відповідні технічні пристрої, які підвищують непрохідність державного кордону. Також військові адміністрації активно залучаються до забезпечення спорудження оборонних траншей та окопів”, - наголосив генерал-лейтенант Наєв.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Сергій Наєв відвідав мешканців зони ЧАЕС, які опинилися в ізоляції після вторгнення РФ.

Вас також може зацікавити:

Звичайні хлопці, що закривають небо та стримують нашестя ворога: Наєв вручив нагороди українським героям, відео

Об'єднані сили провели на півночі навчання по боротьбі з ДРГ: фото та відео

На Київському напрямку бійці "Стінгером" збили ракету: відео зустрічі командування з вогневою групою