RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Не вірте маніпуляціям: що треба знати про мобілізацію з 1 листопада

Деякі українські ЗМІ та канали, для більшого охоплення, поширюють новину з маніпулятивним заголовком щодо зміни правил загальної мобілізації, які почнуть діяти вже з 1 листопада.

Про це попереджає Центр протидії дезінформації.

Читайте: Кого можуть мобілізувати з 1 листопада до українського війська: повний список

У новині вказується, що з 1 листопада в Україні зможуть мобілізувати чоловіків 18-24 років та військовозобов’язаних жінок.

Насправді ж, як наголошується, новина містить маніпуляцію, оскільки загальна мобілізація в Україні вже триває з 24 лютого 2022 року, тобто з початку повномасштабного вторгнення країни-агресора, якій підлягають усі військовозобов'язані чоловіки – громадяни України, віком від 18 до 60 років.

Єдина зміна правил та умов мобілізації полягає лише в тому, що з 01.11.2023 на військовий облік повинні стати жінки, які мають медичну або фармацевтичну спеціальність.

Нагадаємо, що громадяни, яким не виповнилося 28 років і які не проходили строкову службу, не могли бути мобілізованими, але військове керівництво наполягає на мобілізації більш молодих людей.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, за повісткою можливий заклик військовозобов'язаного людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас може зацікавити:

Чи видаватимуть жінкам повістки: речник ТЦК розставив крапки над "і"

Восени українкам доведеться ставати на військовий облік: кого торкнеться вимога

Все, що треба знати про військовий облік жінок: кого торкнеться і яких обмежень слід чекати