RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Загальна мобілізація: чи буде посилення призову в листопаді

Військове керівництво наполягає на мобілізації більш молодих людей, тому не виключено, що незабаром в Україні посилять призов до армії.

Про це в інтерв'ю виданню "Українська правда" розповів нардеп, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін.

За його словами, останнім часом в Україні активно обговорюють посилення мобілізаційних заходів та призов до армії більш молодих громаян.

Читайте також: Блокують банківські картки: за що військовозобов'язаним можуть перекрити доступ до грошей

Нардеп зазначає, що саме військове керівництво наполягає, аби держава мобілізувала до армії більш молодих громадян. Теперішня війна - конфлікт на виснаження, у якому найважливішим є мобілізаційний ресурс. Наразі є потреба в додатковій комплектації особового складу, оскільки Сили оборони також зазнають втрат.

Рахманін не виключає, що в Україні можуть посилити мобілізацію, оскільки командування може розглядати сценарії формування нових бойових бригад. Донедавна громадяни, яким не виповнилося 28 років і які не проходили службу, не могли бути мобілізованими. Військові наполягали на тому, що їм необхідний цей мобілізаційний ресурс, і просили нардепів знизити цю планку. Цей документ ухвалили, однак президент Володимир Зеленський його не підписав з кількох причин:

  • соціальне невдоволення;
  • нестача кваліфікованих кадрів, оскільки для того, щоб одна людина воювала, десять мають працювати в тилу;
  • важка демографічна ситуація.

"Наприклад, штурмові дії, коли особовий склад викидається за 8-10 кілометрів від лінії бойового зіткнення, і далі йде, тягнучи на собі десятки кілограмів: зброю, боєкомплекти, харчування, бронежилети. Вони долають пішки цю відстань і практично без паузи починають штурмові дії. Якщо людині 55 чи 57 – це для неї достатньо важке випробування", – пояснив Рахманін позицію військового керівництва, яке наполягає на посиленні мобілізації.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що в Раді озвучили цікаву ідею щодо мобілізації.

Вас може зацікавити:

Кого можуть мобілізувати з 1 листопада до українського війська: повний список

Зниження віку мобілізованих в Україні: фахівець пояснив, чому цього не уникнути

Мобілізація триває: чи будуть в Україні надсилати повістки через "Дію"