RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Можете відспівати під клубом": на Буковині священник УПЦ МП обурив людей під час похорону бійця ЗСУ

На Буковині стався черговий скандал з представником Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). Він заборонив заносити труну з загиблим військовим у церкву, тому капелани провели молебень на вулиці біля храму.

Про це повідомив священник ПЦУ Роман Грищук, пише Zaxid.net.

Читайте також: За крок до заборони УПЦ МП: за що саме голосувала Рада, яка реакція церкви і яким буде механізм

Як зазначається, інцидент трапився 31 жовтня в селі Шебутинці Дністровського району, коли був запланований похорон бійця ЗСУ Анатолія Харабару. Рідні загиблого домовилися, що храм відкриють для молебня. Панахиду мали служити військові капелани ПЦУ, проте священик Петро православної церкви Московського патріархату заборонив заносити труну у церкву.

Він відмовився відчинити двері до вівтаря та зняти покривало із престолу. Натомість сказав, що "не потрібно відкривати царські ворота, бо його можуть і відспівати на вулиці перед сільським клубом".

"Зі священником було узгоджено, що ПЦУ буде відспівувати у храмі. Але він не захотів відчинити навіть двері, вважаючи цього воїна недостойним того, щоб під час молитви за бійця були відкриті двері до вівтаря, що на Буковині робиться для кожного покійника, якого відспівують у храмі! Мотивував він це тим, що, на його думку, ми цього Героя можемо поховати навіть під клубом", - цитує видання отця Романа Грищука.

Він пояснив, що священик Петро не визнає Росію як агресора. Війну називає "громадянською", "мєждоусобною браню", прихожан та себе - слов’янами. Виступає за слов'янську мову під час проведення Служби Божої.

Нагадаємо, Верховна Рада попередньо підтримала законопроєкт, який дозволить заборонити Українську православну церкву (донедавна Московського патріархату).

  • Вас також може зацікавити:

Вперше в історії: суд ухвалив вирок митрополиту УПЦ МП

Це не релігійне питання: чому потрібно закрити УПЦ МП в Україні

Священник УПЦ МП благословляв окупантів на Харківщині: фото та заява СБУ