RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Тетяна Єгорова-Луценко допомогла чиновнику Держаудитслужби незаконно виїхати за кордон - Ігор Мосійчук

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко ймовірно сприяла виїзду за межі України начальнику Північно-східного офісу Держаудитслужби Станіславу Косінову, попри заборону для держслужбовців виїжджати з країни під час дії воєнного стану

Про це у своєму Telegram-каналі написав колишній народний депутат України Ігор Мосійчук, посилаючись на відповідь Держаудитслужби на його запит.

Мосійчук нагадав, що постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 № 69 "Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України" керівникам державних органів та їх структурних підрозділів заборонено виїзд за межі України, за виключенням службових відряджень.

"Косінов, знаходячись у відпустці в період з 03.07 по 16.07.2023 та як держслужбовець не маючи права на виїзд за межі країни, звертається до Єгорової-Луценко у якості депутата облради з проханням про надання йому відрядження до Швейцарії, за запрошенням фактично непрацюючого фонду Володимира Костеріна "Скорочення ризиків" (Risk Reduction Foundation). Голова облради підписує Розпорядження про відрядження Косінова і на підставі цього незаконного документу він виїжджає на відпочинок до Швейцарії", - написав Мосійчук.

На думку колишнього нардепа, такі дії голови облради "мають ознаки кримінальних правопорушень за ст. 366 та 332 КК України": "На підставі документів від Держаудитслужби начальник Північно-східного офісу Держаудитслужби Станіслав Косінов внесений Держприкордонслужбою до переліку держслужбовців, яким заборонено виїзд за межі України, за виключенням службових відряджень…. Станіслав Косінов у службові відрядження Держаудитслужбою не направлявся та виїзди не погоджувалися".

Він повідомив, що найближчим часом, "будуть направлені заяви до ДБР та СБУ про скоєння чергових кримінальних правопорушень головою Харківської облради Єгоровою-Луценко та її спільниками".

Раніше Мосійчук повідомляв, що сім'я Тетяни Єгорової-Луценко придбала ресторан MIDI AU SOLE та нічний клуб No Name у містах Ніца та Канни на Лазуровому узбережжі Франції. Крім того, за даними французьких реєстрів, чоловік Тетяни Єгорової-Луценко Віталій Луценко є резидентом Франції та власником нерухомості в цій країні.

В жовтні 2022 Єгорова-Луценко надала своєму чоловікові Віталію Луценко службове авто та відомчого водія Валерія Ключко, який вивіз Віталія Луценка за межі України в Молдову. Звідти Віталій Луценко на Літаку прибув до Франції, де уклав угоду щодо купівлі ресторану MIDI AU SOLE. У Франції Віталій Луценко приховав від місцевих антикорупційних органів свій сімейний стан, повідомивши, що не є одруженим.

З відповіді Харківської ОВА на запит журналістів стало відомо, що водій Єгорової-Луценко Валерій Ключко тричі вносився до системи "Шлях" як волонтер для перетину державного кордону України.

Також оприлюднено інформацію, що 9 грудня 2022 Валерій Ключко перетнув держкордон, вивізши з країни родину Єгорової-Луценко, а 27 грудня 2022 він на службовому автомобілі вивіз за межі України саму Єгорову-Луценко, яка оформила собі можливість працювати дистанційно та виїхала у Францію, де на той момент перебував її чоловік. Голова Харківської облради повернулася в Україну тільки 9 січня 2023.

Наразі інформацію щодо використання Тетяною Єгоровою-Луценко службового авто та інші її дії, що містять ознаки корупційних правопорушень, а також спосіб її життя перевіряють НАБУ та НАЗК.