RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Росія нарощує виробництво: скільки ракет зібрали окупанти для атак по Україні

Станом на листопад Росія змогла накопичити близько 870 ракет оперативно-стратегічного призначення, які можуть вражати об'єкти на відстань понад 350 кілометрів.

Про це пише "РБК-Україна".

Читайте також: Готує Україні масштабні блекаути?В ЗСУ розповіли про дії Росії

Генерал-майор ГУР Міноборони Вадим Скібіцький зазначив, що йдеться про 165 "Калібрів", близько 160 одиниць Х-101, Х-555 та Х-55, близько 290 одиниць "Іскандер-М" та "Іскандер-К", орієнтовно 80 "Кинджалів", а також 150 ракет Х-22/Х-32.

Він уточнив, що торік показники були схожі. Це, за його словами, свідчить, що Росії вдалося налагодити виробництво ракет та підтримувати його на достатньому рівні для накопичення резерву ракет.

"Зрозуміло, що використати повністю свої ракети росіяни теж не можуть - мінімум 30% вони повинні залишити собі в запасах. Якщо вони знову випустять майже все по нашій енергетичній системі і не досягнуть результату - тоді знову хтось злетить з посади", - сказав Скібіцький.

Але, за його словами, досягти результату росіянам буде складно, адже "ми теж готуємось і розуміємо, як вони діють, що розвідують і, відповідно, вживаємо заходів щодо захисту нашої енергосистеми".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни обстріляли Одеський порт ракетами "Калібр", метою атаки було цивільне вантажне судно, але атаку змогла відбити українська ППО.

Вас також може зацікавити:

Росія витратила сотні ракет і дронів на знищення муляжів: з'явилися цікаві подробиці

Виробництво дронів у РФ: The Washington Post дізналося про масштабні плани Кремля

Росіяни почали запускати по Україні "шахеди" власного виробництва: фото