RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Росіяни почали запускати по Україні "шахеди" власного виробництва: фото

Російські терористичні війська почали атакувати Україну іранськими дронами-камікадзе, але власної версії випуску.

Про це йдеться у доповіді аналітиків незалежної британської дослідницької групи Conflict Armament Research, які вивчили уламки збитих українськими військовими БПЛА.

Читайте також: Це наше море: ГУР показало ефектні кадри роботи БПЛА у Криму

Експерти CAR дослідили два "шахеди", які були збиті на півдні України, і дійшли висновку, що вони виглядали як іранські дрони-камікадзе, але містили електронні модулі, які Росія використовує для виготовлення власних розвідувальних БПЛА.

У CAR допускають, що збиті БПЛА "Герань-2" були зроблені в РФ, а не в Ірані: конструкції корпусу та внутрішні модулі з системами навігації у цих дронів мають значні відмінності від іранських.

При цьому російські БПЛА майже повністю виготовлені з компонентів, зроблених за межами РФ. За даними фахівців, їх налічується близько 100 у більш ніж 30 модулях збитих дронів. Ці компоненти виготовлені 22 компаніями із 7 країн, зокрема з РФ.

Більшість з них випущено фірмами, головні офіси яких розташовані в Китаї, Швейцарії і США, а 12 компонентів було випущено вже після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, 12 серпня на Керченському мосту трапилася "бавовна". Попередньо, міст був атакований ракетами, які збила російська ППО.

Вас може зацікавити:

Німеччина може передати Україні далекобійні ракети Taurus: в чому їх особливість

"Господи, помилуй": у росіян істерика через безпілотник у Москві

В "Оленегорському горняку" і танкері Sig великі пробоїни після ударів дронів: перші фото і відео