RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Чорний берет" став "чорним пакетом": ЗСУ задвохсотили полковника, який захоплював Маріуполь

8 листопада один із російських полковників, який очолював 810 бригаду ЗС РФ, помер після отриманого поранення навесні в Україні.

Про це повідомив український журналіст, воєнний кореспондент Андрій Цаплієнко.

Читайте також: Росія втратила в Україні ще 5 офіцерів: серед убитих два підполковника, фото

Йдеться про високопоставленого російського окупанта Яна Суханова, якого не змогли врятувати лікарі.

"В московській лікарні помер начальник штабу 810 бригади морської піхоти ЧФ РФ Ян Суханов, який був важко поранений під час української атаки у травні", - написав він, додавши деякі повідомлення російських пабліків.

З відкритих джерел відомо, що 810 бригада брала найактивнішу участь у війні проти України. Саме його підрозділ морських піхотинців був одним із перших, хто зайшов у Маріуполь 10 березня 2022 року.

Сам Ян Суханов про себе писав, що народився на Далекому Сході, в Южно-Сахалінську, у родині військового. 1995 року був призваний до лав ЗС РФ, потрапив у Владивосток у 165-й полк морської піхоти. Почав служити після вишу у 810-му окремому полку морської піхоти, де дослужився до начальника розвідки з'єднання. Як командир батальйону морської піхоти кілька разів бував у Сирії, після чого його призначили начальником штабу цієї ж бригади. З 24 лютого 2022 року його відправили на війну в Україну.

Відомо, зокрема, що бригада намагалася здійснювати десантні висадки між Миколаєвом та Одесою, однак була розгромлена ЗСУ. Влітку минулого року угруповання зазнало важких втрат у боях, втративши до 85% особового складу у Харківській та Херсонській області.

За даними ISW, бригаду спочатку вивели в тил, а далі знову повернули на фронт, кинувши на Херсонський та Запорізький напрямки, де повторно була розгромлена.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Генштабі та Міноборони РФ серйозно стурбовані, що внаслідок поранення командувача угрупуванням військ "Дніпро" Михайла Теплинського в окупантів можуть бути серйозні проблеми в Херсонській області.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні ліквідували російського генерала, який командував окупантами у Придністров'ї та на Донбасі: фото

Під Бердянськом "закобзонили" чергового російського генерала: фото

Скільки топ-офіцерів Росії потрапили на "концерт Кобзона": дані інфографіки за 500 днів великої війни