RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Забороняла розмовляти українською: викладач вишу у Дніпрі "влипла" в скандал

У Дніпровському державному медичному університеті (ДДМУ) під час практичного заняття викладач влаштувала булінг студентки та вимагала відповідати не українською, а російською мовою.

Про це написав підприємець Андрій Табінський у Facebook.

Читайте також: "Залишайте російську в окопах": Ніцой викликала скандал, розкритикувавши пораненого бійця за мову

Як зазначає Табінський, цю історію він почув "з перших вуст". Інцидент трапився 10 листопада на семінарі "Пропедевтика внутрішніх хвороб", який вела Новоженіна Людмила Іванівна.

"Студентка третього курсу Магдаліна Пельчар почала відповідати українською мовою, викладачка сказала їй говорити російською", - пише він.

Після відмови дівчини педагог заявила, що студентці потрібно йти "вчитися в Кембридж або Львів", бо на своїх практичних заняттях вона хоче чути російську. Після цього викладачка "відмовилася приймати відповідь дівчини".

"Понад 30 років незалежності, майже 10 років збройної агресії московії, понад півтора року повномасштабної війни з сотнями тисяч жертв серед українців... І сьогодні далі з'являються такі новонароджені, які в центрі України - нахабно, відкрито та в присутності інших студентів - забороняють говорити державною мовою”, - написав Табінський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що народний депутат від партії "Слуга народу" Мар'яна Безугла потрапила у скандал - вона скористалася службою таксі Uklon, а водій опублікував у мережі деталі розмови. Тепер Безугла нарікає на порушення конфіденційності послуг.

  • Вас також може зацікавити:

Скільки киян розмовляють українською мовою та вважають її рідною: результати опитування

"України не існує": у Харкові між таксистом та пасажиркою виник конфлікт через російську музику

Як українці житимуть після війни: демограф дав прогноз до 2040 року