RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В поліції прокоментували відео вірогідно з депутатом Бабаком: його затримувала муніципальна варта

В МВС вивчили відео з мережі з нібито нардепом від "Слуги народу" Сергієм Бабаком. Особа на відео перебуває, за твердженням Ігоря Мосійчука, у стані наркотичного сп'яніння. У Нацполіції проаналізували кадри та повідомили, що затримували особу схожу на Бабака працівники Муніципальної охорони столиці. Відповідно, у КМДА можуть підтвердити або спростувати чи зафільмований на відео депутат Бабак та уточнити обставини затримання.

Про це журналістам повідомила т.в.о. начальника Департаменту комунікації Нацполіції Олена Бережна.

"У Національній поліції України не зафіксовано ні у 2022, ні у 2023 році подій за участі вказаного народного депутата. Водночас нашу увагу привернуло відео, яке було розміщене в соцмережах. Співробітники кримінального аналізу детально його вивчили та встановили, що на ньому, ймовірно, зафіксовані працівники Муніципальної охорони столиці. Зокрема, на чоловіках у формі видно відповідні шеврони", - зауважила вона.

Після появи відео зі схожою на Бабака особою, представник президента у ВР нардеп Федір Веніславський зауважив, що парламент очікує заяви поліцейських з цього приводу.

За даними колишнього народного депутата Ігоря Мосійчука відповідне відео було знято на нагрудні камери. На ньому ж, як стверджував Мосійчук, саме голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, що був затриманий на блокпосту та доставлений до психоневрологічного диспансеру.

"Голова комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій - Сергій Бабак "Слуга Народу" був зупинений на блокпосту в неадекватному стані і доставлений в психоневрологічний диспансер. Подія зафіксована співробітниками патрульної служби Нацполіції на нагрудні камери. Народний обранець в приймальні медичного закладу, прив'язаний до медичних нош і явно перебуває під впливом наркотичних речовин та навряд чи взагалі усвідомлює свої дії", - написав Мосійчук.

Сам Бабак мав змогу прокоментувати інцидент чи спростувати його, але промовчав, заявляв нардеп Олексій Гончаренко.