RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

ЗСУ мають успіх на лівому березі Дніпра і на Запоріжжі: звіт ISW і свіжі карти боїв

ЗСУ просунулися на лівому березі Дніпра Херсонщини та на Запоріжжі. Українські сили відбили більше 18 російських атак поблизу Авдіївки, Північного, Тоненького та Первомайського.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Окупанти полюють за чоловіками на Донбасі, за добу 61 зіткнення: зведення Генштабу

Луганська область

Російські війська продовжили наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 12 листопада та підтвердили успіхи. Відеозапис із геолокацією, опублікований 12 листопада, показує, що російські війська просунулися до позицій на захід від Сергіївки, підтверджуючи російські заяви про те, що російські війська захопили Сергіївку.

Українські війська продовжили наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 12 листопада і трохи просунулися вперед. На відеозаписі з геолокацією, опублікованому 12 листопада, видно, як українські війська очищають російські позиції на південь від Першотравневого.

Донецька область

Як йдеться у звіті ISW, українські війська продовжували наземні атаки під Бахмутом 12 листопада, але не досягли якихось підтверджених успіхів. Український генштаб повідомив, що українські війська продовжували проводити атаки на південь від Бахмуту.

Російські війська продовжили обмежені локальні наступальні операції в районі Бахмута 12 листопада, але не досягли будь-яких підтверджених успіхів. Російські війська також продовжували наступальні операції навколо Авдіївки 12 листопада, але не досягли якихось підтверджених успіхів. За словами Генштабу, українські сили відбили понад 18 російських атак поблизу Авдіївки, Сєверного, Тоненького та Первомайського.

Український Telegram-канал, що висвітлює тактичну ситуацію навколо Авдіївки, 11 листопада заявив, що українські війська витіснили російські війська зі Степового після того, як російські війська тимчасово встановили позиції в населеному пункті. ISW не спостерігав візуальних свідчень про те, що російські війська утримують позиції на околицях Степового чи в самому населеному пункті.

Українські війська провели нещодавні успішні контратаки поблизу Авдіївки та досягли незначних успіхів. Відеозапис із геолокацією, опублікований 11 листопада, показує, що українські війська просунулися на південь від Авдіївки в районі автомагістралі E50 (Донецьк-Єнакієве) 10 листопада.

Російський блогер 12 листопада заявив, що українські сили контратакували та відновили контроль над раніше втраченими позиціями у напрямку Водяного минулого тижня.

За словами інституту, російські війська продовжували наступальні операції на захід і південний захід від Донецька 12 листопада, але не досягли жодних підтверджених успіхів.

Генштаб повідомив, що українські сили відбили більше 22 російських атак поблизу Мар'їнки та Новомихайлівки. Українські війська не проводили жодних заявлених чи підтверджених наземних атак на захід та південний захід від Донецька 12 листопада.

Українські війська нещодавно досягли незначних успіхів у західній частині Донецької області та, як повідомляється, провели обмежені наземні атаки 12 листопада. Відеозапис з геолокацією, опублікований 11 листопада, показує, що українські сили досягли незначних успіхів на північний схід від Микільського.

"Південна вісь"

За повідомленнями ISW, українські війська не проводили жодних заявлених чи підтверджених наземних атак у районі кордону Донецької та Запорізької областей 12 листопада. Російські війська продовжили наступальні операції в районі кордону Донецької та Запорізької областей 12 листопада, але не досягли жодних підтверджених успіхів.

ISW повідомляє, що українські війська продовжили наступальні операції у західній частині Запорізької області 12 листопада і, як повідомляється, просунулися вперед. Російські блогери стверджували, що українські сили незначно просунулися в районі Новопрокопівки та зайняли позиції на північний захід від Вербового.

Український військовий оглядач також повідомив, що українські війська досягли успіху на захід від Роботиного та вибили підрозділи російської армії з позицій на тактичних висотах у цьому районі.

За словами ISW, українські війська домоглися незначного посилення на східному (лівому) березі Херсонської області 12 листопада на тлі наземних операцій, що тривають.

Російські війська 12 листопада завдали авіаційних та артилерійських ударів по правобережжі Херсонської області.

Нагадаємо, 12 листопада у Києві рідні українських військових влаштували мітинг, вимагаючи запровадити можливість демобілізації бійцям, які перебувають на фронті понад 18 місяців.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни вдруге обстріляли бібліотеку в Херсоні, де гасили пожежу: фото

Окупанти чинять звірства на Херсонщині: стали відомі подробиці

Вдруге за добу: у Харкові знову пролунали сильні вибухи