RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Студенти "Львівської політехніки" вимагали звільнення Фаріон, у виші виступили з заявою: фото та відео

14 листопада під стінами головного корпусу університету "Львівська політехніка" студенти вимагали звільнити з вузу мовознавицю Ірину Фаріон після її скандальних висловлювань щодо українських захисників.

Про це повідомляє видання "Суспільне".

Читайте також: "Фаріняку на гілляку": мережі вибухнули гнівом після скандалу про російськомовних захисників

Як зазначається, збір на мітинг почався близько полудня. Студенти принесли плакати з такими написами: "Фаріон - геть", "Ірина Фаріон ганьбить Україну" тощо.

У результаті до студентів вийшли представники "Львівської політехніки" та запросили в адміністрацію на перемовини.


Зокрема, деякі студенти розповіли, що мають батьків, які зараз захищають Батьківщину. Тому вони обурені висловлюваннями Фаріон щодо російськомовних військовослужбовців.

"Мій батько - військовий, і я хвилююся за нього постійно. І коли викладач мого інституту каже такі огидні речі - про це не можна мовчати... Ірина Фаріон мала можливість вибачитись багато разів… У неї був час вибачитись, вона цього не зробила", - пояснюють вони.

Проте, попри прохання студентів звільнити Ірину Фаріон, вона залишиться на посаді викладача кафедри української мови університету "Львівська політехніка". Принаймні, працюватиме до 23 листопада. Таке рішення університетської комісії, скликаної ректоратом ВНЗ.

Там стверджують, що зараз немає правових і законних підстав.

"23 числа буде зібрана комісія і буде винесено рішення. Треба порадитись з юристами, бо всі мають бути рівними перед законом", - додали у ректораті.

Варто зауважити, що Фаріон спочатку в інтерв'ю журналістці Яніні Соколовій, а далі у себе на каналі Телеграм вирішила висловити свою думку щодо російськомовних бійців. На її переконання, розмовляти українською мовою мають усі військові, оскільки це - питання дисципліни. Саме через мову вона назвала військових "бидломасою" та піддала сумніву їхній патріотизм.

Нагадаємо, на минулих вихідних в одному з ресторанів Вінниці сталася бійка між військовим та працівниками військової контррозвідки Служби безпеки через російський шансон.

  • Вас також може зацікавити:

Скільки киян розмовляють українською мовою та вважають її рідною: результати опитування

"України не існує": у Харкові між таксистом та пасажиркою виник конфлікт через російську музику

"Залишайте російську в окопах": Ніцой викликала скандал, розкритикувавши пораненого бійця за мову