RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Михайлів день за старим календарем: традиції, прикмети і привітання для іменинників

У вівторок, 21 листопада, в Україні за старим церковним календарем відзначають Собор Архістратига Михаїла, або, як кажуть в народі, Михайлів день.

Про традиції, прикмети цього дня та привітання для іменинників розповідає "Апостроф".

Читайте також: "Завжди перші": найкращі привітання для захисників до Дня десантно-штурмових військ

Цього дня традиційно можна сходити до церкви, накрити стіл і запросити на частування гостей. Наші предки вважали, що чим більше в домі гостей, тим заможнішим буде рік. І чим більше різноманітних страв буде на столі - тим задоволенішим буде архістратиг.

Пращури вірили, що якщо на Михайла багато снігу, то і на Великдень сніг випаде. Якщо день морозний, то до сніжної зими. А коли туман на свято - буде швидке потепління.

***

З Днем ангела тебе, бажаю тобі ніколи не здаватися. Нехай твій ангел-охоронець допомагає тобі летіти… коли твої крила опускаються вниз!

***

Я вітаю тебе, Михайло, з радісним та світлім днем, з днем твого янгола-охоронця! Нехай янгол завжди тебе оберігає від бід й заздрісних очей, хай буде твоя душа завжди наповнена великою любов’ю й щастям.

***

Михайле, нехай буде сила в характері та тілі, а посмішка частим гостем на обличчі. Бажаю міцно стояти на захисті своїх інтересів і своєї сім'ї, щоб з упевненістю крокувати щодня. Вітаю з іменинами!

***

Михайле, з іменинами! Бажаю незліченних причин для посмішок і море щасливих митей у твоєму житті, міцного здоров'я, величезного натхнення та безмежного щастя.

***

Михайле, вітаю тебе з твоїм світлим і радісним святом! Бажаю нескінченного оптимізму та успіху, міцного здоров'я і позитиву, чудових друзів і чудових ідей, бадьорості духу і вірної любові у житті.

Раніше ми публікували церковний календар на грудень 2023 року.

  • Вас може зацікавити:

Майдан як найвища форма демократії: Україна відзначає 10-ту річницю Революції Гідності, знакові фото

Вихідні і святкові дні в листопаді-грудні 2023 року: коли відпочиватимуть українці

Дати змінились: коли цього року Різдвяний піст і що можна їсти