RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Окупанти атакують Кліщіївку, Андріївку та Степове: оновлені карти бойових дій

DeepState, Liveuamap та ISW оновили карти бойових дій в Україні, за якими можна відслідковувати контрнаступ ЗСУ та атаки окупантів.

Про це пише "Апостроф".

Читайте: Росія продовжує ракетний терор: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Сили Оборони України стабілізували ділянку фронту біля Іванівки, інформує інтерактивна онлайн мапа бойових дій DeepState. Ворог мав частковий успіх біля Кліщіївки. Також окупанти трохи просунулися біля Андріївки.

ЗСУ відбили атаки росіян біля Синьківки. Однак окупанти продовжують тиснути в лісі південніше Лимана Першого, де мають незначні успіхи.

Також російські сили тиснуть на Степове на Авдіївському напрямку, де продовжують лізти на АКХЗ, промку та СТ "Виноградники". Ворог провів безуспішні атаки біля Опитного та Водяного.

Як повідомляють liveuamap, українські бійці провели бойові зіткнення із російськими окупантами поблизу Первомайського на Авдіївському напрямку, Синьківки, північно-східних Петропавлівки та Іванівки на Куп'янському напрямку, на південь до Новобахмутівки, на північ до Ласточкиного, Авдіївки та Мар'їнки та Новомихайлівки на Мар'їнському напрямку.

Також бої відбулися на захід до Старомайорського на Бердянському напрямку та Роботиного на Запорізькому напрямку.

В Інституті вивчення війни зазначають, що українські військові зберігають позиції на лівобережжі Херсонській області, здійснивши низку атак в цьому районі.

За інформацією Генштабу, протягом минулої доби на фронті відбулося 64 бойових зіткнення.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії біля Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Тут наші захисники відбили 11 атак. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку ворог, за підтримки авіації, не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону та завдають окупантам значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника східніше Новокалинового, Авдіївки та Первомайського Донецької області, де Силами оборони відбито 20 атак.

На Мар’їнському напрямку українські воїни відбили 14 атак ворога в районах Мар’їнки, Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії південно-західніше Старомайорського Донецької області.

За Запорізькому напрямку ворог вів штурмові дії західніше Вербового Запорізької області, успіху не мав.

Нагадаємо, вчора відправилися на "концерт Кобзона" 1100 військових РФ.

  • Вас зацікавить:

Що відбувається під Авдіївкою і Куп’янськом: прогноз експерта

Окупанти призупинили наступ на трьох напрямках: зведення Генштабу

Поранено і вбито понад 100 окупантів: фото з місця удару по морпіхам РФ під Старобешевим