RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Росія продовжує ракетний терор: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Російські війська продовжую спроби оточити Авдіївку, штурмують на Куп'янському та Бахмутському напрямках, а Сили оборони наступають на південь від Бахмута та на Мелітопольському напрямку.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Окупанти вранці скинули на Авдіївку запальні снаряди: відео

"Протягом минулої доби відбулося 64 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 2 ракетних та 42 авіаційних ударів, здійснив понад 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вночі російські окупанти завдали чергового удару по Україні застосувавши 2 керовані авіаційні ракети Х-59 та 3 ударні БпЛА типу Shahed-136/131. Силами та засобами протиповітряної оборони всі ударні БПЛА знищені.

Під авіаційні удари потрапили: Костобобрів на Чернігівщині; Олександрія Сумської області; Синківка, Петропавлівка, Куп'янськ, Курилівка, Іванівка, Харківської області; Стельмахівка, Серебрянське лісництво Луганської області; Спірне, Часів Яр, Богданівка, Кліщіївка, Торецьк, Авдіївка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Водяне, Урожайне Донецької області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів штурмові дії в районі Синьківки, де Силами оборони відбито 3 атаки.

На Лиманському напрямі ворог наступальних дій не вів.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії у Кліщіївки та Андріївки. Тут наші захисники відбили 11 атак. Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута, завдають ворогові втрати в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог, за підтримки авіації, не залишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону та завдають окупантам значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника на схід від Новокалинового, Авдіївки та Первомайського, де Силами оборони відбито 20 атак.

На Мар'їнському напрямку українські воїни відбили 14 атак ворога в районах Мар'їнки, Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії на південний захід від Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог вів штурмові дії на захід від Вербового, успіху не мав.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку наші захисники утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають ураження по тилах супротивника.

"Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдали удари по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління, склад боєприпасів, засіб протиповітряної оборони та 4 артилерійських засоби противника" - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що погода заважає просуванню російської техніки на східному фронті.

  • Вас також може зацікавити:

Хотіли йти на Берлін, але зупинилися під Авдіївкою: план широкомасштабного наступу РФ провалився

Пекло в Авдіївці: боєць зняв відео на "нулі"

Третій наступ стане перевіркою: чи є у ворога сили, щоб взяти Авдіївку